Tänään vietetään Älä laihduta -päivää

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Stara.fi

Valtaosa suomalaisista laihduttaa parhaillaan tai on ainakin joskus laihduttanut. Laihduttaminen on terveelistä silloin, kun siihen kuuluvat olennaisena osana liikunnan lisääminen ja ruokavalion parantaminen. Laihduttamisen nimissä rahastetaan kuitenkin surutta myös suomalaisia erilaisilla laihdutusvalmisteilla, joiden tehosta on usein hyvin vähän näyttöä.

Tänään Suomen Syömishäiriöliitto viettää virallista Älä laihduta -päivää. Teemapäivän nimissä eri puolilla Suomea on jalkauduttu ja jaettu ihmisille sekä sinisiä rintamerkkejä että myös tietoa oikeasta ruokavaliosta ruokailutilan huoneentauluna.

Teemapäivä on vietetty Suomessa vuodesta 2008 saakka ja sen tarkoitus on saada ihmiset ajattelemaan laihduttamisen pakkomielteitä. 6. toukokuuta on myös muita kuin laihduttamisen vastainen päivä. Samaan aikaan nimittäin vietetään myös kansallista mökkipäivää ja kansainvälistä Sauvignon Blanc -viinipäivää.