Uutuus antaa kissalle ihmisen äänen – liian raju kokeiltavaksi?

Digi Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

The Temptations Lab -yritys on kehitellyt kissoille täysin uudenlaisen kaulapannan, jonka avulla kissat pystyvät puhumaan. Kaulapanta tunnistaa kissan maukumisen ja muuttaa sen ihmisen puheeksi, että kissanomistaja pystyisi ymmärtämään kissaansa paremmin.

Temptations Catterbox -niminen kaulapanta on 3D-tulostettu kaulapanta, joka tunnistaa kissan maukumisen. Tutkijat tutkivat ensin kissan tapaa kommunikoida ja selvittivät mitä erilaiset ääntelyt yleensä tarkoittivat. Tämän jälkeen he äänittivät ihmisten puhumana sanoja, jotka vastasivat kissan maukumista.

Kun kissa maukuu, panta tunnistaa maukumisen ja muuttaa sen ihmisen puheeksi. Kissanomistaja pystyy valitsemaan kaulapannasta omalle kissalleen sopivan äänen, joka tulee kissan kommunikoidessa juttelemaan omistajalle jatkossa esimerkiksi tervehtien, kiittäen ja valittaen.