Chilin ystävien bileherkku – vodkachilisuklaa

Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Klassinen kuohuvan kanssa yhdistetty makea on suklaaseen kastetut mansikat. Nyt tästä herkusta on tehty hieman tulisempi ja ehkä osittain myös erikoisempi versio, koska monella ei tulisi mieleen kastaa chilipaprikan siivuja suklaaseen.

Tasty Dishes -kanavan julkaisemalla videolla näytetään kuinka yksinkertainen herkku valmistetaan. Aluksi chilipaprikoista leikataan reilun puolen senttimetrin levyisiä siivuja. Siivuista tulee poistaa siemenkodat huolellisesti, että ne eivät ole liian tulisia.

Tämän jälkeen kulhollinen chilipaprikansiivuja peitetään vodkalla ja laitetaan jääkaappiin marinoitumaan 4 – 12 tunnin ajaksi. Tämän jälkeen tulee sulattaa tumma suklaa, lisätä suklaaseen hieman mustapippuria ja pyöritellä vodkasta nostetut siivut suklaapippuriseoksessa niin, että ne ovat yltä päältä suklaan peitossa.

Lopuksi suklaiset siivut asetellaan leivinpaperille, ja niiden päälle kaadetaan vielä sulatettua valkosuklaata ohuena nauhana. Vodka-suklaachilit laitetaan vielä jääkaappiin asettumaan siksi aikaa, että suklaa on jähmettynyt.