Näin korvaat hiilihydraatit herkullisesti – 5 helppoa ideaa

Ruoka Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisen aivot ja lihakset tarvitsevat hiilihydraatteja, minkä vuoksi niitä ei tulisi poistaa kokonaan omasta ruokavaliosta. Laihtumistarkoituksena hiilihydraatteja kannattaa kuitenkin vähentää ja korvata muilla vaihtoehdoilla aina sellaisten ruokien kohdalla kun se on mahdollista.

1. Vaihda peruna kukkakaaliin

Perunamuusin pystyy helposti korvaamaan kukkakaalilla. Myös kukkakaalista syntyy miedon makuista muusia kun se keitetään, survotaan sileäksi ja lisätään ripaus suolaa ja pieni nokare rasvaa.

2. Portobello-sienet hampurilaisissa

Portobello-sienet ovat monikäyttöisiä niiden miedon maun ja miellyttävän koostumuksen vuoksi. Grillattuina portobello-sienien kannet toimivat hyvin esimerkiksi hampurilaissämpylän tilalla.

3. Kurpitsanuudeli spagettina

Tavallisen spagetin ja nuudelin sijaan kannattaa kokeilla spagetin tekemistä erilaisista kurpitsoista. Kurpitsojen leikkaamista varten on hyvä olla kodinkone, jonka avulla pystyy raastamaan ohutta nauhaa.

4. Salaatinlehtitacot

Maukkaat taco- ja tortillatäytteet pystyy maissitacojen ja tortillalättyjen sijasta kasaamaan myös salaatinlehden sisään.

5. Kesäkurpitsalasagne

Lasagnelevyjen sijaan lasagnen pinoamiseen voi kokeilla käyttää kesäkurpitsasta leikattuja lastuja, jotka tekevät samalla maukkaasta kaloripitoisesta herkusta hieman kevyemmän.