Poltergeist-videon aitoudesta väitellään – mikä heitteli astioita pitkin seiniä?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Räyhähenkien vierailua voidaan kutsua poltergeist-ilmiöksi. Yleensä kummituksen kerrotaan olevan lähipiiristä kuollut henkilö, jonka levoton sielu on jäänyt kahden maailman välitilaan selvittämään kesken jääneitä asioita. Poltergeist-haamut saattavat seurata piinaamaansa henkilöä jopa maasta toiseen.

Rowdy Country Girlz -sivusto on julkaissut Facebookissa keittiössä kuvattua videomateriaalia. Kotivideon väitetään olevan aito, vaikka tapahtumat ovatkin järjenvastaisia. Keittiön kaapit tyhjenevät lattialle vauhdilla ja ovet paukkuvat itsestään.

Nykyisin on vaikea todentaa kotivideoita aidoiksi, koska jokainen pystyy lataamaan editointiohjelmia jopa puhelimelleen. Silti ajatuksena on kiehtovaa, että nettiin olisi ladattu aito poltergeist-ilmiön esittävä taltiointi. Valitettavasti samanlaisen videon voi tehdä myös tehosteiden ja kuvauskikkojen avulla.

This is real footage! Scary.

This is real footage! Scary.

Posted by Rowdy Country Girlz on Tuesday, April 5, 2016