Karu tutkimustulos: ”Puolet ystävistäsi ei pidä sinusta”

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Ihmisille ystävät ja omat ystävyyssuhteet ovat tärkeitä. Kun ihminen kokee saaneensa hyvän yhteyden toiseen ja pitävänsä häntä hyvänä ystävänä, hän automaattisesti alkaa ajattelemaan, että toinen tuntee samalla tavalla.

Tämä harhakuvitelma näyttäisi luovan paljon väärinkäsityksiä. Ystävyyteen pätee sama kuin ihastumiseen, joka ei aina ole molemminpuolista. Ihastunut ja ystävystynyt ihminen ajattelee toisen henkilön pitävän hänestä takaisin, mutta asia ei ole aina näin.

Tel Aviv University -yliopistossa tehdyn tutkimuksen mukaan todella moni pitää ystävinään sellaisia ihmisiä, jotka eivät ajattele samalla tavalla heistä.

Tutkimuksessa kysyttiin 600 yliopisto-opiskelijan suhdetta toisiinsa. Kävi ilmi, että noin puolet ihmisten ajattelemista ystävyyssuhteista ei ollut molemminpuolisia. 95 prosenttia opiskelijoista vastasi olevansa hyvä ystävä jonkun toisen kanssa, joka oli kuitenkin omasta puolestaan vastannut, että he eivät ole ystäviä.