Näin ihmiset ajattelevat ylipainoisista – karua luettavaa

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Moni toivoo ja uskoo muiden ihmisten ajattelevan heistä vielä samalla tavalla vaikka heidän ulkonäkönsä muuttuisikin hieman esimerkiksi pienen lihomisen vuoksi. Valitettavasti uusi tutkimus kuitenkin todistaa, että näin ei ole.

Ihmiset ajattelevat alitajuisesti ylipainoisia ihmisiä laiskoina, likaisina ja menestyksettöminä yksilöinä. Tämä kuulostaa todella karulta, mutta Obesity Research and Clinical Practice -sivuilla julkaistun tutkimuksen mukaan se pitää kuitenkin paikkansa.

Tutkimuksessa ihmisten tuli Metro-lehden mukaan arvioida toisia ihmisiä pelkkien kuvien perusteella. Kävi ilmi, että ylipainoisia pidettiin laiskoina, onnettomina, henkisesti epävakaampina, sosiaalisilta taidoiltaan huonompina, epäterveinä ja menestyksettöminä. Vastapainoksi ylipainoisia pidettiin pelkkien kuvien perusteella kuitenkin rehellisinä, viisaina, ystävällisinä ja miellyttävinä.