Näin maailman vanhin ihminen syö – joka päivä!

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Italiassa asuva Emma Morano on maailman vanhin ihminen. Vuonna 1899 syntynyt Morano kertoi, että hänen ruokavalionsa ei ole muuttunut lapsuuden jälkeen yhdeltä osin mihinkään. Morano kertoi NBC New Yorkin mukaan, että hänen jokapäiväiseen ruokavalioonsa kuuluu raaka liha.

116-vuotias Morano on maailman vanhin ihminen ja samalla ainut, joka on syntynyt 1800-luvulla. Morano asuu Italian pohjoisosassa sijaitsevassa Verbania-nimisessä kylässä, jossa hän asuu kotoisassa yksiössä. Nainen ei enää pysty lähtemään kodistaan pois, mutta yksi hoitaja ja kaksi sisarentytärtä pitävät Moranolle seuraa.

Morano paljasti, että hänen ruokavalioonsa on kuulunut raaka liha ja raa’at kananmunat jo lapsesta saakka. Moranolla oli lapsena anemia, minkä vuoksi lääkäri kehotti häntä syömään kaksi raakaa kananmunaa ja 150 grammaa raakaa naudanlihaa joka päivä. Morano on edelleenkin noudattanut samaa ohjetta päivittäin, ja pitääkin sitä pitkän ikänsä salaisuutena.