Nettivillitys leviää – hampaat valkoiseksi kotikonstein?

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jo päiväkodissa on opetettu hampaiden harjaamisen tärkeys. Hampaat tulee harjata säännöllisesti ja ajan kanssa. Osa suosituksista kehoittaa harjaamaan hampaitaan tunnin päästä jokaisen ruokailun jälkeen. Netissä leviää myös rohkeampia ohjeita hampaiden valkaisemiseksi.

Hampaiden valkaisemisesta kannattaa aina ensisijaisesti keskustella oman hammaslääkärin kanssa. Netissä leviää video, jolla neuvotaan hampaiden kotikutoinen valkaisuoperaatio. Tarvitaan vain ruokasoodaa, hammastahnaa ja foliota, Diply uutisoi.

Ruokasooda ja hammastahna sekoitetaan keskenään. Tahna levitetään folion päälle. Folio asetetaan hampaiden päälle tunnin ajaksi vaikuttamaan, jonka jälkeen suu huuhdellaan huolellisesti. Kotitekoinen hampaiden valkaisu saattaa kuitenkin vahingoittaa purukaluston kiillettä, joten ammattilaiset eivät suosittele operaation tekemistä. Siitä huolimatta asiasta on noussut varsinainen nettivillitys.

Superjulkkisten hymy häikäisee silmiä. Vitivalkoiset hampaat ovat usein vain pelkät kuoret, jotka asennetaan omien hampaiden päälle. Hammaslankaa on hyvä käyttää päivittäin. Se poistaa keltaista plakkia ja saa hampaiden luonnollisen värin paremmin esiin. Tupakointi on yleensä suurin syy hampaiden tummumiselle, joten lienee sanomattakin selvää, että lopettamalla saa kirkkaamman hymyn.