Roxette-tähden terveys petti – suomalaisfestivaali peruttiin

Viihdeuutiset · Stara.fi

Maailman suosituimpiin popyhtyeisiin 1990-luvulla lukeutunut Roxette joutui taannoin perumaan keikkansa vokalisti Marie Fredrikssonin lääkärin määräyksestä. Yhtye ilmoitti, ettei sitä ehkä nähdä enää koskaan esiintymislavoilla. Äskettäin yhtye kuitenkin kiinnitettiin Jyväskylän Sataman Yö -festarin päätähdeksi, kun Roxette palasi sittenkin esiintymislavoille.

Nyt Roxette on kuitenkin joutunut jälleen perumaan keikkansa ja samalla myös Sataman Yö -esiintymisensä Fredrikssonin heikentyneen terveydentilan vuoksi. Pär Gessle korosti Aftonbladetissa, että laulajan syöpä ei ole kuitenkaan uusiutunut.

Huhtikuussa julkistetun peruuntumisen jälkeen Jyväskylään yritettiin saada korvaavaa esiintyjää, mutta se ei lopulta onnistunut. Siksi Roxetten myötä peruttiin tältä vuodelta koko tapahtuma, joka oli tarkoitus järjestää 17.-18. kesäkuuta.

– Tällä aikataululla ei huomattavista yrityksistä huolimatta ollut mahdollista saada Roxetelle enää korvaavaa esiintyjää, joten päädyimme perumaan koko tapahtuman. Tämä on harmittava takaisku, mutta käännämme katseet Sataman Yön osalta jo ensi vuoteen, jolloin tapahtuma palaa entistä vahvempana, tapahtuman tuottaja Hannu Haljala kertoo.

Roxetten Marie Fredriksson sairastui 2000-luvun alussa syöpään ja on taistellut sairautta vastaan pitkään. Laulajatähti oli jo toipunut kuntoon ja yhtye on viime vuosina keikkaillut ahkerasti ympäri maailmaa. Samalla yhtye on julkaissut myös uutta materiaalia.

Ruotsalaiset Marie Fredriksson ja Per Gessle perustivat Roxetten vuonna 1986. He kohosivat maailmanmaineeseen vuonna 1989 singlellään The Look. Roxette on myynyt 85 miljoonaa albumia, julkaissut 51 singleä ja sillä on hallussaan neljä US Billboardin ykkössijaa.