Sukupuolten tuloerot näkyvät jo lapsena – pojille 13 prosenttia enemmän

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Tasa-arvoa on yritetty monilla aloilla edistää jo pitkään, mutta silti naiset saavat edelleen monilla työpaikoilla samoista töistä ja samalla kokemuksella vähemmän palkkaa kuin miehet. Nyt uusi kysely paljastaa, että tuloero alkaa näkyä jo lasten elämässä viikkorahojen määrissä.

Halifaxin suorittaman kyselyn mukaan tuloero näkyy jo lasten arjessa, kun pojat saavat vanhemmiltaan enemmän viikkorahaa kuin tytöt. Kyselyn tulokset saatiin selville 1.200 lapsen ja 575 vanhemman avulla. Kävi ilmi, että vanhemmat ovat maksaneet poikalapsilleen 13 prosenttia enemmän viikkorahaa kuin tyttärilleen.

BBC-uutisten mukaan viime vuonna viikkorahan määrä oli pojilla vain kaksi prosenttia enemmän kuin tytöillä. Viikkorahan suhteen tuloero on siis kasvanut vuodessa lapsilla 11 prosenttia. Kyselyn mukaan 40 prosenttia lapsista oli sitä mieltä, että he saivat liian vähän viikkorahaa, mutta pojat valittivat siitä eniten.