Pikkuvauva löytyi tulikuumasta autosta Turussa – nettiraivo repesi syystäkin

Ohhoh! · Jocka Träskbäck

Jokaisen ihmisen, erityisesti pikkulasten vanhempien, täytyy ymmärtää auton olevan kesähelteillä tappavan kuuma paikka lapsille ja koirille. Jostain syystä yhä edelleen myös Suomesta löytyy kuitenkin niin typeriä ihmisiä, että he jättävät lapsensa tai koiransa autoon yksikseen.

Parhaillaan verkossa raivostuttaa Turun Länsikeskuksessa BR-leluliikkeen parkkipaikalla paljastunut tapaus, jossa ohikulkija kuuli parkkipaikalla henkilöautosta ääniä. Auton ovet eivät olleet lukossa, ja sen sisältä löytyi äänensä käheäksi huutanut pikkuvauva, joka oli puettu täyteen vaatetukseen ja kantokoppa oli lisäksi peitetty harsolla ja fleeceviltillä.

– Nappasin hatun, tumput ja sukat äkkiä pois ja irrotin kaukalon ja syöksyin sisälle BR:ään.Vauva oli hätääntynyt, tulikuuma ja läpimärkä hiestä. Ja rääkyi niin, että ääni oli käheä. Kaupan tuulikaapissa seisoskeli mies ja näpräsi puhelinta. Hädissäni huikkasin epäuskosena et ”ei kai tää vauva oo teidän?” Mies nosti hitaasti katseensa puhelimesta ja hymähti ”Ai onks se jo heränny vai?”, Eeva Susanne kirjoittaa Facebookissa.

– Mä repesin liitoksistani ja raivosin niin et varmasti kuuli koko kauppa. Samaan aikaan mun kaveri, joka oli myös mukana, kävi kassalla hakemassa vettä vauvalle. Mies ei ollut moksiskaan, ei hädissään, ei mitään. Eikä reagoinut mun raivoon millään lailla. Sössötti vaan, että ”Vai olit sinä heränny, ottaisitkohan sä vähän vettä”.

Lapsen vanhemmat palasivat parkkipaikalle, jossa he eivät olleet huomaavinaankaan lapsen löytäneen henkilön keskustelunavauksia. Perheestä tehtiin tämän jälkeen ilmoitus poliisille, joka ilmoitti tarkistavansa perheen tilanteen ja tekevän asiasta ilmoituksen sosiaaliviranomaisille.

Toivottavasti viimeistään tämä tapaus saa jokaisen lapsen vanhemmat ja lemmikin isännät ymmärtämään, että kesähelteillä lasta tai koiraa ei voida jättää autoon hetkeksikään yksin. Ei vaikka kauppareissun kuvittelisi sujuvan muutamassa minuutissa. Viime kesänä poliisi vahvisti, että vastaavassa tilanteessa lapsen tai lemmikin pelastamiseksi saa tarvittaessa rikkoa auton ikkunan, jos näyttää siltä, että esimerkiksi poliisi ei ehdi paikalle nopeasti.