Google opetti itseohjaavat autot tööttäämään

Autot Digi Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Tulevaisuudessa Googlen itseohjaavat autot saattavat tööttäillä sinulle liikenteessä, mikäli ajat huolimattomasti. Teknologiajätti kuitenkin lupaa, että toisin kuin ihmiskuljettajat, robottiautot tööttäävät vain kuin tilanne todella vaatii sitä.

Googlen viimeisimmässä kuukausittaisessa raportissa yhtiö paljasti opettaneensa itseohjaavia autoja tööttäämään. Tämä tapahtuisi erityisesti silloin, kun ihmiskuljettajat tai jalankulkijat käyttäytyvät liikenteessä hajanmielisesti.

Itseohjaavat autot tööttäävät eri tavoilla eri tilanteissa. Mikäli esimerkiksi toinen ajoneuvo peruuttaa hiljalleen Googlen autoa kohti, se päästää ilmoille kaksi lyhyttä hälytysääntä. Nopeampaa toimintaa vaativissa tilanteissa Googlen auto päästää kovaäänisen, pitkäkestoisen tööttäysäänen.

– Tavoitteenamme on opettaa autojamme tööttäämään kuin kärsivälliset, kokeneet ajajat. Sitä mukaan mitä kokeneempia tööttääjiä meistä tulee, toivomme myös autojemme tietävän kuinka muut kuljettajat vastaavat hälytysääneen eri tilanteissa, Googlen kuukausittaisessa raportissa kuvaillaan.