Poliisi pahoinpiteli teinin lähes hengiltä – video toi vuosien vankeustuomion

Ohhoh! · Stara.fi

Yhdysvalloissa poliisien väkivaltaisuus on ollut viime vuosina kovasti esillä, sillä viranomaiset surmaavat vuosittain jopa satoja aseettomia kansalaisia. Lisäksi tuhannet joutuvat viranomaisten silmittömän väkivallan uhreiksi. Nyt oikeuslaitos on viimein ottamassa asian vakavasti.

Poliisit ovat päässeet törkeistä laittomuuksista oikeudessa lähes poikkeuksetta kuin koira veräjästä, kun joko syytteet on jätetty kokonaan nostamatta tai oikeuslaitos on jättänyt poliisit tuomitsematta. Nyt on saatu kuitenkin ensimmäinen merkki siitä, että myös poliisit voivat joutua edesvastuuseen tekemisistään.

Parhaillaan verkossa leviää liittovaltion tuomarin julkaisema video, jonka poliisin kojelautakamera tallensi kaksi vuotta sitten. Siinä nähdään miten poliisi on pysäyttänyt 17-vuotiaan teinipojan auton ja kuinka poliisi tainnuttaa sähköaseella teinin, vaikka hän ei vastustanut pidätystä. Tämän jälkeen poliisi raahaa tiedottoman pojan sivummalle ja pudottaa tämän kasvot edellä asfalttiin. Pojan sydän pysähtyi törkeän pahoinpitelyn aikana.

Tuomioistuin tuomitsi poliisin neljäksi vuodeksi ehdottomaan vankeuteen ja lisäksi kahdeksi vuodeksi ehdolliseen vankeuteen. Hän myönsi rikoksensa.