Mies pukeutui Applen työntekijäksi – varasti 14 000 eurolla iPhoneja

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Varkaat onnistuvat rikoksissaan toisinaan lähes naurettavan yksinkertaisilta kuulostavilla tavoilla. Taannoin ovela rikollinen onnistui varastamaan 19 älypuhelinta Applen liikkeestä pukeutumalla kaupan työntekijäksi.

Varkaus tapahtui DNA Info -sivuston mukaan New Yorkin SoHossa sijaitsevassa Apple-liikkeessä 1. kesäkuuta. Kaupan työntekijöiden virkapaitoja muistuttavaan siniseen paitaan pukeutunut mies asteli sisään liikeeseen ja otti hyllystä 19 iPhonea.

Tämän jälkeen varas toimitti laitteet avustajalleen, joka piilotti laitteet paitansa alle. Varastettujen iPhone-puhelinten arvo oli yhteensä yli 14.000 euroa.

Kyseessä ei ole ensimmäinen vastaavanlainen Applen liikkeeseen kohdistunut rikos. Applen työntekijöiden sinisiä paitoja myydään runsain määrin esimerkiksi eBay-verkkokaupassa. Youtubessa on myös nähty lukuisia piilokameravideoita, joissa ihmiset ovat tekeytyneet helposti Applen kauppojen työntekijöiksi pilaillaakseen asiakkaiden kustannuksella.