Näin miesvartalo photoshopataan ympäri maailmaa

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Jokaisessa maassa on toisistaan hieman eroavat kauneusihanteet. Kauneusihanteista puhuttaessa ajatellaan yleensä naisia, mutta myös miehet voivat kokea paineita siitä ovatko he maassaan vallitsevan miesihanteen näköisiä tai mallisia.

BuzzFeedVideo teki mielenkiintoisen kokeilun, jossa he lähettivät miehen kuvan 18 eri maahan. Kuvankäsittelijöitä pyydettiin muokkaamaan miehen kuvaa näyttämään sellaiselta, että mies olisi heidän maansa kauneusihanteiden mukainen ja näyttäisi paremmalta heidän maassaan asuvien naisten silmissä.

Kuvat käsiteltiin todella eri tavalla eri maissa. Australiassa kuvaa muokattiin vain hieman ja miehestä tehtiin ruskettuneempi kun taas egyptiläiset ja amerikkalaiset muokkasivat miehen kasvot täysin tunnistamattomaksi ja teki hänen vartalotyypistään myös erilaisen.