Applen iOS 10 tulee iPhoneen – tässä uudet ominaisuudet!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Apple julkaisee syksyllä älylaitteilleen uuden iOS 10 -käyttöjärjestelmän. Teknologiajätti esitteli käyttöjärjestelmän tulevan version lukuisia uusia ominaisuuksia WWDC 2016 -tapahtumassa.

Uudistusten myötä varsinkin Viestit-sovellus tulee muuttumaan. Käyttäjälle tullaan tästä lähtien esimerkiksi ehdottamaan tekstiin sopivia emojia sen sijaan, että hänen tarvitsisi etsiä ne erikseen. Sovellus antaa myös myös mahdollisuuden tehdä ruudulle yksinkertaisia piirroksia ja lähettää niitä keskustelun toiselle osapuolelle.

Kuvasovelluksen luvataan muuttuvan aikaisempaa älykkäämmäks. Kuvat tullaan automaattisesti järjestelemään sen perusteella, kuka niissä esiintyy. Sovelluksen muistot-ominaisuus antaa myös mahdollisuuden järjestää otokset automaattisesti kokoelmiin ajankohdan ja paikan perusteella.

Monille varmasti tervettulleena ominaisuutena käyttäjät voivat myös poistaa Applen omat sovellukset, joita he eivät käytä. Esimerkiksi kartta, laskin ja videot -sovellukset tulevat olemaan poistettavissa. Viestit, kuvat ja kamera -sovellusten poistaminen laitteesta tulee kuitenkin olemaan edelleen mahdotonta.

iOS 10 -käyttöjärjestelmässä kameraa pääsee käyttämään suoraan puhelimen lukitusruudusta sivuttaispyyhkäisyllä. Myös muun muassa Apple Music ja Uutiset -sovellukset ovat Mashable-sivuston mukaan uudistumassa täysin.