Papparainen hurahti cosplayhin – luo upeita asukokonaisuuksia

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Cosplay on maailmanlaajuisesti suosittu harrastus, jossa ihmiset pukeutuvat tunnetuiksi viihdemaailman hahmoiksi. Inspiraation lähteenä asukokonaisuuksille saattavat olla animesta, magnasta, sarjakuvista, peleistä tai elokuvista tutut hahmot. Lajin harrastajat ovat yleensä teini-ikäisiä tai nuoria aikuisia.

Tomoaki Kohguchi on 66-vuotias cosplay-harrastaja Hirosimasta. Mies on ikuistanut itsensä lukuisiin eri hahmoihin ja niittää mainetta netissä. Hän on pukeutunut muun muassa Dragon Ball, One Piece ja Attack on Titan -sarjojen hahmoiksi. Hän on ikänsä puolesta harvinaisempi harrastaja.

Iäkäs pukumestari on aktiivisesti mukana alueensa cosplay-tapahtumien järjestämisessä. RocketNews24-sivuston mukaan Kohguchi on oiva esimerkki siitä, että myös iäkkäät ihmiset voivat paneutua harrastuksiinsa suurella intensiivisyydellä. Suomessa cosplayta on harrastettu 90-luvulta saakka.