Pizzasakset mullistavat paloittelemisen – joka kodin pakkohankinta?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Jokaisella on oma tyylinsä pitsan syömiseen. Toinen siivuttaa koko komeuden pieniksi paloiksi, toinen vetää pitsan neljään osaan ja loput leikkaavat sopivia suupaloja haarukalla ja veitsellä. Osa syö pitsan reunoineen ja toiset jättävät kuivat taikinaosat syömättä.

Pitsan viipaloimiseen käytetään yleensä pitsapyörää tai suurikokoista veistä. Nyt esittelyyn nousee herkkuruoan paloittelemiseen tarkoitetut sakset, jotka leikkaavat siivut kätevästi. Saksissa on jopa oma palamuotti, jonka avulla slicestä saa täydellisen kokoisen.

Amazon-verkkokaupassa myytävät pitsasakset ovat Kitchen Maestro -nimisen yrityksen tuote. Suomen ensimmäinen pizzeria avattiin Haminaan vuonna 1961. Suomalainen Kotipizza on Pohjoismaiden suurin pitsaravintolaketju.