Viileä asunto on kesän pelastus – nämä yhdeksän tapaa auttavat

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Viileä asunto on helteiden pelastus, kun ihminen saa nukuttua yönsä hyvin ja levollisesti ilman turhaa hikoilemista. Mikäli asunto on sopivassa lämpötilassa, jaksaa siellä tehdä kodin askareita kuumaa pätsiä paremmin. Nyt on listattu vinkkejä asunnon viilentämiseen ilman ilmastointilaitetta.

Päiväsaikaan kannattaa pitää asunnon verhot ja ikkunat kiinni, jotta lämmin ilma tai auringonpaiste ei pääse kuumentamaan huoneistoa. Sen sijaan ikkunat ja parvekkeenovet kannattaa avata yön ajaksi, jotta asuntoon virtaa viileämpää ilmaa. Aamulla ne taas suljetaan. Kylpyhuoneen ovi kannattaa pitää kiinni suihkun jälkeen, jotta sieltä virtaava kosteus ei pääse lämmittämään huushollia.

Yksi vanhanaikainen, mutta erittäin toimina konsti on panna jääpala-astia tuulettimen eteen. Ilmavirta kuljettaa hyistä puhallusta ympäri asuntoa. Sänky pysyy viileämpänä puuvillalakanoiden avulla. Kotona ei myöskään kannata tehdä uunissa valmistettavaa ruokaa hellepäivinä, koska kodinkone hohkaa lämpöä pitkään käytön jälkeen, PureWow vinkkaa.