Julkkisten sporttivaatteet testattiin käytännössä – näin siinä sitten kävi

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Monet liikuntaa harrastavat tai työkseen tekevät julkkiskaunottaret ovat halunneet suunnitella ja lanseerata oman vaatemalliston, joka keskittyy pääasiassa urheilu- ja vapaa-ajanvaatteisiin. Nyt neljä naista laittoivat yhdessä suositut ja näyttävästi markkinoidut mallistot testiin nähdäkseen miten ne kestävät käytännössä.

Urheiluvaatteita ostaessa omaa silmää miellyttävä ulkonäkö on asuissa tärkeää, mutta visuaalisuutta tärkeämpi ominaisuus on kuitenkin urheiluvaatteiden kohdalla niiden tekniset ominaisuudet. BuzzFeedYellow-kanavan Ladylike-sarjassa neljä naista testasivat käytännössä Beyoncen, Kate Hudsonin, Jillian Michaelsin ja Carrie Underwoodin suunnittelemia urheiluvaatteita.

Naiset laittoivat urheilurintaliivit aluksi hyppytestiin, josta parhaiten selviytyivät Jillian Michaelsin ja Beyoncen suunnittelemat liivit. Seuraavaksi naiset tekivät kuntopiirin nähdäkseen miten kauan hengittävien materiaalien kuivuminen oikeasti kestää. Hikitestistä parhaiten selviytyi jälleen Jillian Michaelsin suunnittelemat vaatteet. Pisin kuivumisaika oli Beyoncen Ivy Park -mallistolla.

Lopuksi naiset testasivat vielä vaatteiden elastisuutta venyttelemällä joogaohjaajan opastuksella. Kaikki vaatemallistot pärjäsivät testissä melko hyvin lukuunottamatta sitä, että housujen vyötärökaistale laski aina kumartuessa hieman alemmaksi. Liikunnan ammattilainen Jillian Michaels oli suunnitellut kokonaisuudessaan kaikista teknisimmän ja urheilusuoritusten aikana toimivimman malliston.