Google Earth paljasti oudon muodon meressä – merihirviö vai kallio?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kansantaruissa ja kauhutarinoissa on läpi historian kerrottu merissä asuvista suurikokoisista hirviöistä, jotka isoimmatkin jättiläiskalmarit ja valaat kalpenemaan rinnallaan. Nyt Etelämantereen lähettyviltä väitetään löytyneen todisteita valtavasta merihirviöstä.

Youtube-käyttäjä Wowforreel jakoi verkossa videon Google Earth -karttapalvelussa ilmeneestä oudosta näystä. Etelämantereen Deception Island -saaren lähettyvillä otetussa kuvassa väitetään näkyvän vilaus syvyyksistä nousevasta jättiläismäisestä olennosta.

Wowforreel kertoo Youtubessa näyn tuoneen hänen mieleensä yli 200 miljoonaa vuotta sitten maapallon merissä eläneet joutsenliskot. Muiden teorioiden mukaan kyseessä voisi olla merimiestarinoissa esiintyvä mustekala Kraken, esihistoriallinen jättiläishai megalodon tai jopa kauhukirjailija H.P. Lovecraftin kertomusten Cthulhu-hirviö.

Toiset uskovat, että ilmiölle löytyy huomattavasti maanläheisempi selitys. Southern Fried Science -sivuston Andrew David Talerin mukaan Google Earthin kuvassa näkyvä ”hirviö” on tosiasiassa pelkkä kallio. Mies kertoo merikarttojen tarkastelun paljastavan, että kyseessä on Deception Islandin lounaisosan lähellä oleva Sail Rock, merenalaisen tulivuoren korkein osa.