10 merkkiä paljastaa deittihuijarin

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Catfish-deittihuijarit televisiosarja kertoo ihmisistä, jotka ovat suhteessa ainoastaan internetin välityksellä, mutta epäilevät, että ruudun toisella puolella oleva henkilö on muuta kuin väittää. Netissä ja deittisovelluksissa on helppo pitää yllä kuvitteellista roolia.

Ihmiset saattavat ihastua nopeastikin treffipalstan profiiliin ennen varsinaista kohtaamista. Viestien avulla on kuitenkin äärimmäisen helppoa tekaista henkilöllisyys ja esittää eri ihmistä kuin oikeasti on. Seuraa kannattaa etsiä netin treffipalveluista, jotka vaativat henkilöllisyyden todistamisen.

Osa treffipalveluista käyttää hyödyksi puhelimen paikanninta, jolloin osapuolet eivät pysty valehtelemaan sijaintiaan. Yksi profiilin todentamisen vinkki löytyy valokuvista.

Osa huijareista käyttää surutta netistä löytyvien henkilöiden valokuvia valeidentiteettiä luodessaan. Ihmiset valehtelevat olevansa malleja tai mukana musiikkibisneksessä, ja myös kuvat näyttävät liian hyviltä ollakseen totta. Kuvien alkuperää voi yrittää selvittää muun muassa Googlen Kuvahaun avulla.

Valeprofiilien avulla ihmisiä huijaavat henkilöt eivät kerro elämästään yksityiskohtaisesti. He eivät osaa nimetä tarkalleen kiinnostuksen kohteitaan tai kertoa ystävistään. He eivät pysty tapaamaan, soittamaan videopuheluita tai lähettämään tilannekuvia elämästään.