Palveluskoiran työpäivä on täynnä tehtäviä

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Palveluskoiria koulutetaan erilaisiin etsintä- ja suojelutehtäviin ihmisten avuksi. Palveluskoirat voivat etsiä kadonneita ja haavoittuneita, jäljittää rikollisia ja huumausaineita sekä suojella omistajaansa ja auttaa häntä erilaisissa arkisissa tehtävissä.

Nyt videolle nähdään Stella-nimisen palveluskoiran yksi työpäivä. Herättyään koiran ylle laitetaan työliivi ja panta, minkä jälkeen koira laittaa leiman kellokorttiinsa ojentamalla isännälle tassuaan. Stella osaa lukemattoman määrän erilaisia käskyjä, joiden mukaan se toimii päivittäin.

Stella auttaa isäntäänsä kauppakassien kantamisessa, pakkaamisessa ja eri asioiden noutamisessa, minkä lisäksi koira osaa toimia myös hyvänä ovistopperina. Stella osaa hoitaa kaikki päivän tehtävänsä niin, että se saa ne näyttämään jopa helpoilta.