Ruokasooda on kodin tehotuote – puhtautta ja terveyttä

Koti & Asuminen Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Kodin MacGyvereiksi voi kutsua oikeastaan kahta asiaa: ilmastointiteippiä ja ruokasoodaa. Näiden kahden tuotteen avulla voi puhdistaa ja korjata lähes mitä tahansa. Annamme nyt vinkkejä ruokasoodan monipuoliseen käyttöön.

Ruokasooda raikastaa tehokkaasti tunkkaista ilmaa. Sitä voi panna hajunsyöjäksi roska-astiaan tai jääkaappiin. Soodan avulla voi poistaa plakkia hampaista, lievittää hyönteisten puremien aiheuttamaa kutinaa ja alentaa lääkemyrkytyksen tilaa. Veteen sekoitetulla ruokasoodalla voi myös kurlata ja raikastaa hengitystä.

Jo pieni määrä auttaa lihasten arkuuteen. Soodalla voi myös parantaa jalkasientä ja puhdistaa likaisia sormia. Ruokasooda soveltuu erinomaisesti myös ihon kuorimiseen. Tehoainetta ei tule kuitenkaan käyttää raskaana ollessa, imettäessä tai alle viisivuotiaille lapsille, Healthy Food House -julkaisu muistuttaa.