Optinen harha leviää verkossa – yksi vai kaksi valokuvaa?

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Verkossa leviää aika ajoin valokuvia ja videoita optisista harhoista, jotka hämäävät ihmissilmää. Ihmisiä huijaavat kuvat ovat nykyään niin suosittuja, että voidaan jo puhua villityksestä. Nyt esittelemme yhden parhaimmista.

Amazing Facts -Facebook-sivu on julkaissut kuvan, jossa näyttää olevan päällekkäin kaksi eri otosta. Kuvassa lukee, että idea aukeaa vasta kun tajuaa, että otos on itseasiassa yksi maisemakuva. Kuvassa on tie, järvi ja vuori.

Järven ja vuoren muodostama viivasuora horisontti luo vaikutelman, että yläpuolella on pilvinen vuorikuva, ja alapuolella taivaanranta ja autotie. Todellisuudessa kuvassa on vuoristomaisemissa kulkeva autotie. Samankaltaisia kuvia julkaistaan netissä lähes päivittäin.