Uskomaton valokuva – veneet näyttävät leijuvan taivaalla

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkossa levinnyt valokuva rannan lähettyvillä seilaavista veneistä on laittanut monien aivot solmulle. Veneet näyttävät nimittäin nopeasti katsottuna leijailevan taivaalla. Imgur-kuvapalvelussa jaettua otosta on ehditty epäillä photoshop-käsitellyksi, mutta siitä ei ole kyse.

Reddit-käyttäjä Glintscolliden paljasti sivustolla, mistä kuvan perspektiiviharha johtuu. Hänen mukaansa kuva on todennäköisesti otettu erittäin kaukaa erittäin pitkällä kauko-objektiivilla.

Kuvan kohteiden kerrotaan olevan melko lähellä toisiaan kameran etäisyyteen verrattuna. Otoksessa ei näy horisonttia, sillä se on otettu korkealta näköalapaikalta. Nämä synnyttävät perspektiivivääristymän, jossa kuvan näkymä näyttää oudon litteältä ja vedessä olevat veneet näyttävät leijuvan ilmassa.

View post on imgur.com