Kiinalaisravintola esittää hinnat matematiikan tehtävinä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Kiinan Pekingiin on avattu ravintola, joka tarjoaa asiakkailleen ruoan lisäksi aivojumppaa. Asiakkaiden täytyy nimittäin selvittää ruokiensa hinnat matematiikan avulla. Ravintolan menussa olevat matemaattiset tehtävät eivät ole yksinkertaisia päässälaskutehtäviä, vaan monimutkaisia yhtälöitä.

Daily Mail -lehden mukaan monet niistä vaativat trigonometrista yhtälönratkaisua. Epätavallisista menusta otetut kuvat ovat levinneet kiinalaisessa Weibo-yhteisöpalvelussa.

Laskutehtävien lisäksi ravintola tarjoilee asiakkaille perinteisiä kiinalaisruokia, jotka sisältävät muun muassa talvijuurekassieniä ja tofua. Kehnon matikkapään omistavien onneksi menun alakulmassa on teksti, jonka mukaan asiakkaat voivat pyytää apua henkilökunnalta ruokiensa hinnan selvittämiseksi.