Naisten kotona odotti yllätysvieras – koala istuskeli olohuoneen sohvalla!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Australialaiset saattavat toisinaan löytää kotoaan ei-toivottuja eläinvieraita. Käärmeen tai hämähäkin sijaan erään pariskunnan kotiin ilmaantui kuitenkin söpömpää sorttia oleva kutsumaton vieras.

New South Walesin Port Stephensissä asuvat Vicki Haines ja Michelle Goodman saapuivat taannoin yhteiseen kotiinsa, jossa heitä odotti yksinäinen koala. Eläin oli istumassa olohuoneen sohvalla.

– Ensimmäisenä sisään astunut Michelle alkoi huutamaan: ”Sohvalla on koala!”. Hän piilotteli maastopyörän renkaan takana ja koiramme oli aivan sekaisin, Vicki kuvailee Australian Associated Press -uutistoimistolle.

Naisten selvittyä alkujärkytyksestä he ottivat kutsumattomasta vieraasta kuvia. Tämän jälkeen he ottivat yhteyttä eläimiä suojelevaan Hunter Koala Preservation Society -järjestöön pyytääkseen apua. Koala tultiin korjaamaan talteen, ja se vapautettiin turvallisesti takaisin luontoon.

Hunter Koala Preservation Societyn työntekijän, Simone Aurinon mukaan naiset toimivat oikein lähestyessään eläintä varovasti. Koaloilla on terävät kynnet, ja ne saattavat puolustaa itseään tuntiessaan olonsa uhatuksi.