Koirat ja kissat parhaita lemmikkejä? Tiede on toista mieltä

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Miltä kuulostaisi japaninhirvi tai kenguru lemmikkieläimenä? Useimpien mielestä ehkä vähintäänkin omituiselta, mutta tieteen mukaan ne olisivt suomalaisten suosimia koiria ja kissoja parempia vaihtoehtoja lemmikeiksi.

Tutkijat ovat selvittäneet, mitkä eläimet soveltuisivat parhaiten lemmikkieläimiksi niiden biologian, perustarpeiden, vaarallisuuden ja vankeudessa viihtymisen perusteella. Frontiers-sivuston julkaiseman tutkimuksen tulokset saattavat yllättää, sillä koirat ja kissat eivät päässeet edes 25 parhaiten lemmikiksi soveltuvan eläimen joukkoon.

Tutkimuksen perusteella ihanteellisin lemmikkieläin olisi japaninhirvi. Listalta löytyy muutenkin yllättäviä eläinlajeja, kuten vallabeja, sivettieläimiä ja erilaisia jyrsijöitä. Osalle eläimistä ei löydy edes varsinaisia suomenkielisiä nimiä.

JapaninhirviMacropus agilis (”nopsakenguru”)DamavallabiLaamaMusankiHimalajan raidallinen oravaKeltahammasmarsuAcomys russatus (okahiiri)SuovallabiKaksikyttyräinen kameliBrasilianmarsuAavikkomaraPunakaulakenguruKääpiöhiiri