Xbox Onella voi pelata myös muiden laitteiden omistajia vastaan

Digi Pelit Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Verkkopelaaminen on perinteisesti ollut mahdollista vain muiden samanlaisen tietokoneen tai konsolin omistajien kanssa. Vaikka peli olisi julkaistu kaikille alustoille, ovat esimerkiksi PC-pelaajat voineet toistaiseksi pelata verkossa vain muiden PC-pelaajien kanssa.

Nyt Microsoft on ilmoittanut suunnittelevansa verkkopelaamisen mahdollistamista Xbox Onen käyttäjiltä myös alustariippumattoman moninpelaamisen. Tämä tarkoittaisi, että lähitulevaisuudessa Xbox Onella voisi pelata verkossa esimerkiksi PC ja PS4 -pelaajia vastaan.

Rocket League tulee olemaan yksi ensimmäisistä peleistä, joita Xbox Onen omistajat voivat pelata myös PC-pelaajien kanssa. Toistaiseksi ei ole tiedossa, kuinka halukkaita Sony ja Nintendo ovat lähtemään alustariippumattoman moninpelaamisen mahdollistamiseen. Microsoftin blogissa julkaistun tiedotteen mukaan pelien kehittäjillä tulee olemaan vapaus valita, haluavatko he tukea ominaisuutta.