7 syytä miksi mies haluaa avioeron

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Useimmat miehet, jotka haluavat mennä pariterapiaan, toivovat avioliittonsa pelastumista. Jos komminikointiongelmien ja riitojen annetaan paisua loputtomaksi kierteeksi, ei paluuta entiseen välttämättä enää ole.

Psykologi ja terapeutti Antonie Borrello kertoi Huffington Post -sivustolla, mitkä ovat yleisimpiä syitä siihen, että miehet haluavat lähteä avioliitosta.

1. He eivät koe, että heitä arvostetaan

Mies haluaa kokea rakkautta ja arvostusta koko perheeltä. Jos hän ei koe saavansa sitä, hän voi alkaa itsekin näyttämään halveksuntaa perheenjäsenille rakkauden sijaan.

2. He eivät hyväksy kumppanin tuhlaamista

Raha aiheuttaa pariskunnille suuria ongelmia. Monet pariterapiaan saapuvat avioparit ovat alkaneet riitelemään rahasta ja siitä, että toinen ei hyväksy toisen rahankäyttöä.

3. Kumppani petti

Moni kriisi saa alkunsa jomman kumman pettämisestä. Yleensä pettäminen ei kuitenkaan ole alkuperäinen ongelma vaan seuraus läheisyyden ja kommunikaation puuttumisesta.

4. Pariskunnalla ei ole enää yhteisiä kiinnostuksen kohteita

Ihmiset muuttuvat ajan myötä, minkä vuoksi myös heitä kiinnstavat asiat ja harrastukset muuttuvat. Moni aviomies ei kuitenkaan haluaisi hyväksyä sitä, että nainen ei olekaan enää täysin samanlainen kuin kymmenen vuotta sitten.

5. Mies kokee olevansa riittämätön

Useimmat avioliitossaan onnettomaksi itsensä tuntevat miehet kokevat, että he ovat riittämättömiä.

6. Seksiä on vähän tai ei ollenkaan

Miehet pelkäävät sitä, että he eivät olisi enää kumppanin silmissä viehättäviä. Kun seksi vähenee, miehet tuntevat usein oman ulkonäkönsä olevan syy siihen vaikka he itse olisivat se osapuoli, joka torjuu kumppaninsa.

7. Miehestä tuntuu siltä, että hänen tarpeitaan ei huomata tai kunnioiteta

Jos mies kokee, että kumppani ei tunne enää empatiaa häntä kohtaan, hän alkaa tuntea suhteen toivottomaksi. Tällöin paluuta entiseen enää harvemmin on.