Merten supersankari löytyi – kuolematon meduusa osaa kloonautua ja nuorentua

Viihdeuutiset · Annika Kela

Xiamen yliopiston tutkija Jinru He on tehnyt hämmästyttävän löydön tutkiessaan korvameduusoja. Kiinalaistutkija löysi meduusasta otetuista näytteistä polyypin, jonka epäillään olevan vastaus meduusojen pitkään elämään.

National Geographicin mukaan korvameduusoja on pidetty lähes kuolemattomina eliöinä, sillä niillä on kyky nuorentua. Meduusat kykenevät myös tarvittaessa kloonaamaan itsensä. Sen lisäksi ne voivat kasvattaa menetettyjen raajojen tilalle uusia raajoja.

Tutkijat ympäri maailmaa ovat olleet kiinnostuneita Jinru Hen tekemästä löydöstä, sillä sen on epäilty selittävän sen, kuinka korvameduusat nuorentuvat. Ehkäpä jonain päivänä Hen löytöä voidaan soveltaa myös ihmisten lääketieteessä. Kukapa ei haluaisi supervoimia, joilla voisi nuorentaa itseään?