Kynnet kuntoon kotikonstein – tässä helpot niksit

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Huoliteltuun ulkonäköön kuuluvat myös terveet ja siistit kynnet. PureWow-sivusto vinkkaa, kuinka voi saada terveemmät ja kirkkaammat kynnet kotikonstein ilman kallista manikyyria. Kaikki lähtee liikkeelle ruokavaliosta.

Mikäli haluaa vahvat ja hyvinvoivat kynnet, kannattaa ruokavalioon sisällyttää runsaasti kananmunia, kanaa, kalaa ja naudanlihaa. Proteiini rakastaa kynsien hoitamista, kasvattamista ja vahvistamista. Kynsien kirkkautta voi lisätä helposti hieromalla niihin ruokasoodan ja sitruunamehun sekoitusta.

Kynnet on hyvä pitää lyhyinä ja pyöreäkärkisinä, mikäli haluaa estää niiden halkeilemisen. Kynsien kiillottamiseen voi käyttää bufferia, jossa on neljä sivua tehtävää varten. Kynsiä ei kuitenkaan kannata kiillottaa kuin kerran viikossa, jotta ne eivät ohene.