Mies leikkii ruoalla luvan kanssa – tulokset silkkaa taidetta

Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Vesimeloni on monen kesäherkkua. Toiset syövät sen lusikalla kovertaen, toiset viipaleina ja jotkut valmiina paloina tai kuutioina. Japanilainen isä kaivertaa vesimelonista näyttävää taidetta. Netissä kiertää kuva taitavan isän taidonnäytteestä, jossa on vesimeloni ja siihen kaiverrettu kuvio.

Kuviossa on kukkia ja ruusuja sekä teksti: ”Happy Wedding”. Sama henkilö on luonut ruoan avulla taidetta aiemminkin. Hänen tyttärensä julkaisee teosten kuvia Twitteriin. Hedelmien kaivertaminen on suosittua etenkin halloweenin aikaan, kun ihmiset kokeilevat taitojaan kurpitsoja askarrellen.

Suomessa samankaltaista ruoka-arkkitehtuuria pääsee harrastamaan lähinnä piparkakkutaloja rakentaessa. Hedelmistä ja vihanneksista saa usein lasten mielestä houkuttelevampia jos ne asettelee lautaselle esimerkiksi hymynaaman muotoon, mutta harvaa kykenee yhtä taidokkaaseen suoritukseen kuin ruokataiteilijat.