Istutko paljon? Näin paljon sinun tulisi siksi liikkua

Terveys Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Lääkärit ovat huolissaan siitä miten vähän ihmiset nykyään harrastavat liikuntaa. Monet tekevät nykyään työtä tietokoneen ääressä, minkä vuoksi istumista tulee päivän mittaan paljon. Tutkimukset kuitenkin osoittavat, että jo suhteellisen pieni määrä liikuntaa onnistuu kumoamaan istumisen aiheuttamat haitat.

Mirror-lehti kertoo Leicesterin yliopistossa tehdystä tutkimuksesta, jonka mukaan jo kaksi ja puoli tuntia liikuntaa viikossa onnistuu kumoamaan haittavaikutukset, jotka ihmiselle aiheutuvat kokonaisen päivän kestäneen istumisen vuoksi.

Tutkimuksen mukaan jo pienikin aktiivisuus aiheuttaa kehoon merkittäviä positiivisia terveysvaikutuksia. Paljon töissä tai vapaa-ajallaan istuvat ihmiset pystyivät nollaamaan istumisen aiheuttamat haitat liikkumalla viikossa 150 minuuttia.

Tämä tarkoittaisi vaikkapa viisi kertaa viikossa puolen tunnin liikuntaa, joka olisi omasta kunnosta riippuen vaikkapa reipasta kävelyä, raskasta voimaharjoittelua tai jotakin siltä väliltä.