Selostaja kommentoi voimistelijan vanhempia – nettiraivo repesi!

Urheilu Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

NBC-kanavan selostaja Al Trautwig on saanut kritiikkiä osakseen kommentoidessaan voimistelija Simone Bilesin vanhempia. Trautwig sanoi useaan otteeseen urheilijan adoptiovanhempia naisen isovanhemmiksi ja korosti, että kyseessä ei ole naisen oikeat vanhemmat.

Simonen biologisen äidin isä Ron Biles ja hänen vaimonsa Nellie ovat adoptoineet Simonen ja hänen siskonsa Adrian vuonna 2000 kun tytöt oli otettu huostaan biologisilta vanhemmilta. Adoptoinnin jälkeen Ron Bilesista ja Nelliestä tyli naisten lailliset vanhemmat, minkä vuoksi ihmisiä ärsytti se, että selostaja viittasi heihin voimistelijan isovanhempina.

Kritiikin jälkeen Al Trautwig pahensi asiaa kommentoimalla Twitter-kanavallaan, että isovanhemmat saattavat olla nyt Simonen äiti ja isä, mutta he eivät ole hänen vanhempiaan. Kommentin jälkeen ihmiset raivostuivat entistä enemmän, minkä vuoksi NBC-kanava pakotti selostajan Hollywood Reporter -sivuston mukaan poistamaan twiitin.

Lopulta Trautwig myöntyi ja teki mielipiteessään täyden u-käännöksen. Trautwig selvensi, että itseasiassa Ron ja Nellie ovat Simonen vanhemmat, minkä tosiasian kaikki muut olivatkin jo koko ajan tienneet.