Kestääkö iPhone pudotusta kotitekoisen mönjän avulla? Video selvittää!

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

90-luvulla varttuneet saattavat muistaa Robin Williamsin tähdittämän komedian Flubber – maailman mahtavin mönjä. Elokuva ei ehkä kuulunut Williamsin parhaimmistoon, mutta on toiminut nyt inspiraationa erikoiselle Youtube-videolle.

Youtuben Gizmoslip-kanavan juontaja valmistaa tosielämän Flubber-mönjää vedestä, liimasta, vihreästä elintarvikeväristä ja booraksista. Mies käyttää limaa peittääkseen sillä iPhone -puhelimensa.

Seuraavaksi videolla kokeillaan, voiko mönjä suojata älypuhelinta rakennuksen katolta tippumiselta. Laite pudotetaan 30 metrin korkuudesta, ja lima pitää kuin pitääkin iPhonen ehjänä sen iskeytyessä asfaltille. Kovin käytännölliseksi kotitekoista limaa ei voi tosin kutsua, joten iPhone kannattanee suojata jatkossakin huonommin iskuja kestävällä mutta vähemmän tahmeilla tavanomaisella kuorella.