Professorin optiset harhat hämmästyttävät: ”Rikkovat Matrixin”

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Japanilaisprofessori Kokichi Sugiharan rakennelmat saattavat vaikuttaa nopeasti katsottuna edustavan puhdasta taikuutta. Niiden päälle asetetut pallot näyttävät nimittäin uhmaavan painovoimaa kulkemalla alhaalta ylöspäin.

Tosiasiassa kyse ei tietenkään ole taikuudesta vaan ovelista optisista illuusioista. Youtube-videolla esiteltävät Sugiharan rakennelmat huijaavat ihmissilmää luomalla taitavan perspektiiviharhan. Ne on luotu antamaan valheellinen syvyysvaikutelman tietystä kulmasta katsottuna, Business Insider kertoo.

Uutisoimme taannoin myös toisesta Kokichi Sugiharan hämmästyttävästä illuusiosta. Youtubessa julkaistulla Retangles and CIrcles -videolla peilin eteen aseteltiin neliön ja ympyrän muotoisista osista koostuvia esineitä. Ympyrät muuttuivat peilin heijastuksessa neliöiksi, kun taas neliöt muuttuivat ympyröiksi.