Tänään tv:ssä: Sannin elokuvadebyytti Miss Farkku-Suomi

Viihdeuutiset · Stara.fi

Suomalainen suosikkilaulaja Sanni teki hieman ennen laulu-uransa läpimurtoa upean elokuvaroolin elokuvassa Miss Farkku-Suomi, joka nähdään tänään MTV3-kanavalla kello 19.30 alkaen.

Stara antoi aikoinaan elokuvalle neljä tähteä tässä arvostelussa:

Suomalainen elokuva on elänyt viime vuosina varsinaista kukoistuskautta, mutta samalla elokuvien tasoissa on ollut huimia vaihteluja. Miss Farku-Suomi edustaa kuitenkin sitä onnistuneempaa päätä. Elokuvan vetovoimainen ja musiikkipainotteinen tarina toimii upeasti. Miss Farkku-Suomi perustuu Kauko Röyhkän kirjoittamaan samannimiseen kirjaan, jonka tarina perustuu puolestaan miehen itsensä mukaan tositapahtumiin.

Elokuvan pääosassa on äitinsä kanssa kahdestaan asuva 17-vuotias nuori mies Välde, joka haaveilee julkisuudesta, naisista ja rocktähden urasta 1970-luvun Oulussa. Massasta erottuvalla teinipojalla ei ole helppoa, mutta haave täytyy kuitenkin toteuttaa. Ihastuminen Suosikki-lehden missikisan voittaneeseen Pikeen vie miehen ajatukset toisaalle, mutta rakkaus tuottaa lyriikoita uusiin kappaleisiin.

Punk-aalto ei ole vielä saapunut Ouluun, mutta Välde kumppaneineen tekee alan pioneerityötä kaupungissa. Bändin saaminen jaloilleen ei siis ole helppoa, mutta joskus kova työ ja usko omaan osaamiseen voi tuottaa yllättäviäkin tuloksia. Kokonaisuutena Miss Farkku-Suomi on enemmän musiikkielokuva kuin ihmissuhde-elokuva. Ajallisesti vuosikymmenien taakse sijoittuvan tuotannon lavastus tarjoaa autenttisuudellaan herkullisen onnistunutta ajankuvaa.

Casting on onnistunut, sillä sekä Mikko Neuvonen että Sanni Kurkisuo tekevät hienot roolityöt. Erityisen hyvin loistaa kuitenkin Neuvonen. Myös lestadiolaispojat tarjoavat monia herkullisia hetkiä. Käsikirjoitus ja sen dialogi ovat uskottavia ja tarina rullaan hyvin eteenpäin. Kokonaisuutena Miss Farkku-Suomi on loistavaa viihdettä, joka tarjoaa päähamon suulla myös ajatusta herättäviä filosofisia pohdintoja hänen yhteiskunnallisesta asemastaan.

Lajityyppi: Komedia, kotimainen, draamaOhjaaja: Matti KinnunenPääosissa: Mikko Neuvonen, Sanni Kurkisuo, Elias Gould, Pirkko Hämäläinen, Olavi Uusivirta, Maria Ylipää, PK Keränen, Juha Kukkonen, Ville MyllyrinneEnsi-ilta: 3.8.2012Kesto: 1h 26 minIkäraja: 12

Pisteet 4/5