Ulostetta baarin drinkeissä? Tutkija teki oksettavan löydöksen

Terveys · Annukka Heikkilä

Sitruunan viipaleet kuuluvat pubeissa ja yökerhoissa monien juomien resepteihin. Sitruunaa nautitaan tequilan kanssa, se lisätään moniin drinkkeihin, sitruunaa uitetaan teessä ja osa nauttii jopa kolajuomansakin aina ravintoloissa sitruunan kanssa.

Nyt on selvinnyt, että sitruunat sisältävät todella paljon yllättäviäkin bakteereja. Elle-lehti kertoo tutkimuksesta, jossa tutkijat keräsivät tilaamistaan juomista talteen sitruunan viipaleita 21 eri ravintolasta. Siivuja testattuaan he saivat selville, että lähes 70 prosentissa sitruunan siivuista oli mikrobikasvustoa, joka voi aiheuttaa ihmisille erilaisia tulehduksia ja tauteja.

Tutkija Philip Tierno ei ollut yllättynyt tuloksista, koska hän kertoi löytäneensä aina sitruunoista paljon bakteereja. Sitruunan kuoressa on esimerkiksi aina ihmisten ihoa ja ulostetta, koska niin moni koskettelee hedelmää. Ulosteessa olevat bakteerit kulkeutuvat sitruunan kuoreen baarissa helposti, koska ihmisten vessahygienia ei aina ole kovin perusteellista.