Koiranpennut hämmästyttävät – ensimmäiset täysin identtiset?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Identtiset kaksosten syntyminen on monien eläinlajien tapauksessa huomattavasti harvinaisempaa, kuin ihmisillä. Nyt maailmalla ihmetellään Etelä-Afrikassa syntyneitä identtisiä koiranpentuja, jotka ovat tiettävästi ensimmäiset laatuaan.

Mogalen kaupungissa työskentelevä eläinlääkäri Kurt de Cramer suoritti keisarileikkausta irlanninsusikoiralle, kun hän huomasi jotain outoa. Kaksi koiran pennusta näytti nimittäin jakavan saman istukan. Pian selvisi, että koiranpennut olivat sukupuoleltaan ja ulkonäöltään täysin samanlaisia.

– Aloin heti epäilemään, että pennut ovat alkion jakautumisen seurauksena syntyneet identtiset kaksoset, Cramer kuvailee BBC-sivustolle.

Kurt de Cramerin mukaan hän ei ollut 26-vuotisen uransa aikana nähnyt koskaan aiemmin nähnyt tapausta, jossa koiranpennut olisivat jakaneet kohdussa saman istukan. Epäilys identtisistä kakosista vahvistui myöhemmin DNA-testissä.

Tapaus on historiallinen, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta kun koirakaksoset on vahvistettu täysin identtisiksi. Cullen ja Romulus -nimet saaneiden koirien kerrotaan olevan hyvinvoivia, vaikka ne olivatkin syntyessään hieman muita pentuja pienempiä.