Tämä kahvi pitää hereillä jopa 18 tuntia – vastaa 80 kahvikupillista!

Lux Ruoka Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Vuorotyötä tekevät ja paljon kahvia kuluttavat ihmiset saattavat tarvita kofeiinia hieman suuremman määrän ennen kuin se alkaa kunnolla heihin vaikuttamaan. Eräs kahvila on vastannut kaikkien yötyötä tekevien rukouksiin ja kehitellyt kahvin, jonka avulla ihminen pysyy ennätyksellisen kauan hereillä ilman väsymyksen tunnetta.

Australian Adelaidessa sijaitsee Viscous Coffee -niminen kahvila, joka on tuonut listalleen todella tujun kahvin. Asskicker-niminen kahvi on jääkahvi, jossa on huikeat 80 kertaa enemmän kofeiinia kuin tavallisessa kahvikupillisessa.

Kahvilan Asskicker-kahvi lupaa ostajalleen, että sen avulla ihminen pysyy pirteänä 12 tunnista jopa 18 tuntiin saakka. Kahvi suositellaan juotavaksi päivän mittaan osissa ennen kuin päivä käy liian raskaaksi sen sijaan, että se juotaisiin vasta silloin kun uni on tulossa silmään.

Kahvi siirtää yöunia niin monella tunnilla eteenpäin, että siinä on kofeiinia sietämättömille ihmisille selviä terveysriskejä. Nukkumista ei tulisi kahvin voimalla yrittää jättää kokonaan vuorokaudesta pois. Kahvia ei Adelaide Now -sivuston mukaan suositella henkilöille, jotka ovat laihdutuskuurilla tai joilla on ongelmia sydän- ja verisuonitautien kanssa.