Voiko kaverista ottaa eron? Joskus ainoa keino eheytyä

Terveys Viihdeuutiset · Terhi Piiroinen

Ystävyyssuhteet voivat olla jopa seurustelusuhteita voimakkaampia ja joskus myös pitkäikäisempiä. Toisinaan kaveri muuttuu luottamushenkilöstä ilmapiirin myrkyttäjäksi. Hän saattaa olla liian vaativa, vahingollinen tai ahdistava. Tällöin on aika erota.

Kaverisuhteen purkaminen on joskus kuin pitkäikäisestä liitosta lähtemistä. Ensimmäinen askel on se, että on itselleen rehellinen ja myöntää, että ystävyys ei ole terveellä pohjalla. Mikäli kaveruudesta koituu aina vain mielipahaa, kannattaa ihmiset panna uuteen tärkeysjärjestykseen elämässä.

Asiasta on järkevää keskustella myös toisen osapuolen kanssa rauhalliseen ja aikuismaiseen sävyyn ilman draamaa. Asiaa ei tarvitse selitellä enempää kuin on tarve. Ystävästä eroaminen kannattaa suorittaa kylmäpäisesti, eikä lämmitellä kaveruutta uudelleen ensimmäisen ikävän koittaessa.

Tuhoisa toveri on hyvä poistaa myös sosiaalisesta mediasta tai vähintään lopettaa hänen seuraaminen. Jos et halua tavata henkilä tosielämässä, miksi seuraisit hänen elämäänsä myöskään netissä? Kaveruuden päättämisestä ei tarvitse tuntea syyllisyyttä.

Pitkä ystävyys saattaa joskus päättyä ja kaverit kasvavat erilleen. Pääasia on, että on elämässään onnellinen, PureWow muistuttaa.