iPhone 7 menetti kuulokeliitännän – päätökselle nauretaan verkossa

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Apple julkisti uuden iPhone 7 -puhelinmallinsa keskiviikkona 7. syyskuuta järjestetyssä tilaisuudessa. Julkistustilaisuudessa kävi ilmi, että monet uutuuslaitteeseen etukäteen liitetyt huhut pitivät paikkansa.

Eniten keskustelua herättänyt uudistus Applen uudessa puhelinmallissa on kuulokeliitännän puuttuminen. Kuulokkeet yhdistetään nyt iPhonen lightning-porttiin adapterin avulla tai Bluetoothin kautta. Apple on tuomassa myös markkinoille langattomat AirPods-kuulokkeet. Päätös liitännästä luopumisesta on tyrmätty verkossa, ja sille on omistettu jopa Apple Plugs -pilailusivusto, jossa myydään kuulokeliitännän tukkivaa metallipalaa.

Apple Plug
Apple Plug

Lisäksi iPhone 7 on yhtiön ensimmäinen vedenkestävä älypuhelin, mikä on varmasti tervetullut tieto laitteitaan vesilaseihin ja vessanpönttöihin tiputteleville. Odotettuihin uudistuksiin lukeutuvat myös uudistetut, kuvanlaadultaan parannetut ja optisella kuvanvakaajalla varustetut kamerat.

Plus-mallissa 12 megapikselin kameroita on peräti kaksi. Toinen on laajakulmalinssi, ja toinen puolestaan telephoto-linssi. Kameroissa on 2 x optinen zoomaus.

16. syyskuuta kauppoihin ilmestyvän puhelimen akun keston luvataan olevan paras laatuaan tähänastisista iPhone-malleista. Ulkonäöltään ja kooltaan iPhone 7 muistuttaa 6s ja 6s Plus -malleja. Sekä iPhone 7 ja iPhone 7 Plus -puhelimista tuodaan markkinoille 32, 128 ja 256 gigatavun muistilla varustetut versiot.