Applen iPhone 7:n mainoslause kääntyi härskiin muotoon

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen tulevan iPhone 7 -älypuhelimen mainoksiin on lipsahtanut Hong Kongissa härski yksityiskohta. Nolon mokan myötä mainosten ”tämä on seitsemän” -mainoslause on saanut aivan uudenlaisen merkityksen.

iPhone mainostaa uutuuslaitettaan Kiinassa kolmella mainoksella, joissa kaikissa slogani on kirjoitettu maassa puhuttavilla eri kielillä. Yhtiö kuitenkin ilmeisesti luuli, että Hong Kongissa puhutaan mandariinikiinaa kantoninkiinan sijaan. Hong Kongissa mainos julkaistiin nimittäin mandariinikiinaksi.

Mandariinikiinan seitsemää tarkoittava termi sattuu muistuttamaan hämäävästi kantoninkiinan penistä tarkoittavaa tsat-slangisanaa. Niinpä iPhone 7 -puhelinta mainostettiin Hong Kongissa vahingossa mainoslauseella ”Tämä on penis”.

Quartz-sivuston mukaan penistä tarkoittava slangisana ei tosin ole erityisen loukkaava termi. Sitä käytetään usein tapauksissa, joissa henkilöä halutaan pilkata hellävaraisesti.