Kodittoman koiran rutiini tuo iloa kyläläisten elämään

Viihdeuutiset · Annukka Heikkilä

Bruno-niminen koira asuu Minnesotassa Longvillen kaduilla. Eräs perhe löysi koiran kadulta kun se oli pentu ja antoi sille nimeksi Bruno. Perhe otti koiran omakseen, mutta Bruno oli todella itsenäinen. Se yritti päivittäin karata ja kiskoa itseään kuristuksiin asti irti omasta ketjustaan.

Perhe päätti päästää Brunon vapaaksi. Siitä päivästä lähtien Bruno on asunut tyytyväisenä kadulla. Koko kylä rakastaa Brunoa, joka käy päivittäin kävelemässä pitkän lenkin tervehtiäkseen kylän jokaista asukasta. Asukkaat antavat Brunolle aina ruokaa ja rapsutuksia, ja he osaavatkin odottaa koiraa saapuvaksi joka päivä.

Bruno on kävellyt Longvillessa saman pitkän kävelyreitin jo 12 vuoden ajan. Se vierailee ruokakaupan takana, leipomon edessä ja kaupungintalon luona tehden joka päivä saman retken koko kylän ympäri.

Bruno saa jokaisessa paikassa aina itselleen herkkuja, mikä varmasti motivoi koiraa tekemään saman retken seuraavanakin päivänä. Koirat ovat yleensä lojaaleja omistajiaan kohtaan, mutta Bruno on lojaali koko kylälle ja käy antamassa rakkautta sen kaikille asukkaille.