Optinen harha sekoittaa ihmisten päät – näetkö tässä 12 pistettä?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Internet tunnetusti rakastaa erilaisia optisia illuusioita ja pulmatehtäviä. Nyt somekäyttäjien päitä on laittanut pyörälle professori Akiyoshi Kitaokan jakama optinen illuusio.

Verkossa jaettu kuva koostuu valkoisella pohjalla olevasta harmaasta geometrisestä kuviosta. Ruudukon risteyskohtiin on sijoitettu 12 mustaa pistettä.

Mustien pisteiden yhtäaikainen näkeminen osoittautuu lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Aina kun katseen kohdistaa yhteen pisteistä, osa niistä näyttää katoavan. Kuva on kerännyt Facebookissa muutaman päivän aikana jo yli 18.000 jakoa.

Akiyoshi Kitaoka
Akiyoshi Kitaoka

LUKIJAKILPAILU: Arvomme Staran Facebook-sivun tykkääjien kesken Tallink Siljan luksusristeilyn Tukholmaan kahdelle hengelle deluxe-hytissä. Risteilyn arvo on noin 600 euroa. Voit halutessasi tägätä alle kaverisi, jonka kanssa haluaisit lähteä risteilylle. Kerro kilpailusta myös kaverillesi tai tägää hänet kilpailusivulle. Facebook ei ole kilpailun järjestäjä.

Uusimmat