Huhumylly pyörii jo iPhone 8:n ympärillä – tämä osa poistuu seuraavaksi?

Viihdeuutiset · Tim Isokivi

Applen uusi iPhone 7 -puhelin on hädin tuskin ehtinyt kauppojen hyllyille, kun huhumylly pyörii jo teknologiajätin seuraavan puhelinmallin ympärillä. Yhtiön älypuhelimen ulkonäön ja ominaisuuksien uskotaan kokevan suuria muutoksia lähitulvaisuudessa.

Applen päätös poistaa 3.5 mm kuulokeliitännän iPhone 7 -puhelimesta on herättänyt runsaasti keskustelua. Huhujen mukaan iPhone 8 -puhelimesta tullaan jättämään pois toinenkin Applen älylaitteista tuttu osa. On todennäköistä, ettei laitteessa ole lainkaan perinteistä koti-nappia.

New York Times -lehden mukaan iPhone 8 -puhelimen näyttö olisi koko laitteen kokoinen, eikä sen alaosassa olisi enää fyysistä koti-nappia. Se korvattaisiin suoraan ruutuun tehdyllä virtuaalisella napilla. Lehden mukaan tieto tulee kahdelta Applen työntekijältä, jotka haluavat pysytellä nimettöminä.