Ravintolalle Kiinan ensimmäinen Michelin-tähti – suljettiin seuraavana päivänä!

Viihdeuutiset · Jocka Träskbäck

Ravintola-alan ylivoimaisesti arvostetuin tunnustus on kansainvälisesti tunnettu Michelin-opas, joka jakaa maailman parhaille ravintoloille Michelin-tähtiä yhdestä kolmeen. Nyt Kiinassa on julkaistu ensimmäinen Michelin-opas, jossa Shanghain Taian Roadilla sijaitseva Tai’an Table sai yhden tähden.

Merkittävän kunnianosoituksen jälkeen ravintolan asiakkaat saivat kuitenkin pettyä raskaasti jo seuraavana päivänä, koska ravintola oli yllättäen suljettu. Ravintola sai nimittäin menestyksen myötä runsaasti julkisuutta, ja samalla paikalliset viranomaiset olivat huomanneet, että ravintolalta puuttui kaksi tärkeää toimilupaa.

Asiasta uutisoineen Kankannews.comin mukaan huhtikuussa toimintansa aloittaneella ravintolalla ei ollut lupaa harjoittaa liiketoimintaa eikä myöskään lupaa harjoittaa ravintolatoimintaa. Siksi ravintola joutui sulkemaan ovensa välittömästi. Samaan aikaan Kiinassa myydään päivittäin satoja miljoonia ruoka-annoksia kaduilla sijaitsevista kärryistä ja kopeista ilman minkäänlaisia vaatimuksia hygieniasta.

Tai’an Table -ravintolan yrittäjä Stefan Stillerin mukaan hän toivoo ravintolan avaavan ovensa uudelleen marraskuussa uudessa paikassa Zhenning Roadilla. Ravintolassa on 26 asiakaspaikkaa ja se on auki vain tiistai- ja lauantai-iltaisin paikkansa ennakkoon varanneille asiakkaille. Kiinan ensimmäinen Michelin-opas antoi tähtiä yhteensä 26 ravintolalle.